הקלטת קלטות בלי רשות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/12/01 06:43 יב בטבת התשסב

שאלה

שלום וברכה,

האם מותר להעתיק קלטת שירים וכיו"ב שלא לצורך הפצה או מטרת רווח (לשימושי האישי בלבד):

א. במצב שאם לא אקליט => לא אקנה את הקסטה

ב. במצב שאם לא אקליט => אקנה את הקסטה

כמו כן מה הדין לגבי העתקת שירים מהאינטרנט

תודה ושלום.

תשובה

בס"ד

אסור להקליט שום קלטת שירים גם באופן הראשון שכתבת וגם באופן השני. קל לי להסביר לך מבחינה הגיונית כי אני קרוב לזה.
אשתי הפיקה דיסק של סרט בהשקעה של עשרות אלפי דולרים וכמובן ההדפסה של כל דיסק עולה פרוטות. אם היא תרשה להעתיק או אם יעתיקו בלי רשותה היא תספיד את ההשקעה ויותר לא תשקיע בשום הפקה. ההעתקה של עבודתה גורמת לה הפסד קשה מנשוא.
כמוה כך כולם. אם תעתיק להם את השיר או התוכנה וכד' תגרום להם נזק והרי זה גזל.