הקלטת התפילה בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/10/06 01:22 ט בתשרי התשסז

שאלה

האם מותר להניח בבית הכנסת מכשיר אשר יקליט את התפילה בשבת כאשר יש חזן מיוחד ?

מדובר ב :

1. מכשיר אשר יופעל אוטומטית מערב שבת.

הקלטה דיגיטלית ללא קלטת.

2. אף אחד מהמתפללים לא יידע על בצוע ההקלטה

פרט אולי לאחד הגבאים.

3. הפצת ההקלטה תעשה רק לאחר קבלת אשור החזן.

תשובה

שלום וברכה
מבחינה הלכתית טהורה יש מקום לדון. אמנם זה לא כל כך פשוט, כי בסופו של דבר אתה גורם למתללים להפעיל בקולם את האותות האלקטרוניים, והדבר נעשה בכוונה תחילה ולא כמו בחיישנים למיניהם - אולם ניתן לטעון שזה מותר.
ברם, אני מתנגד לכל עשייה כזו בשל החמרתי בענייני עובדין דחול (בעתיד יתפרסם מאמר מסודר על כך), ואפילו להקלטות (להבדיל) של אירועי ספורט מטלוויזיה של גויים היא עובדין דחול לדעתי.

כל טוב