הקלות ביום כיפור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/10/16 18:30 ז בתשרי התשעז

שאלה

שלום אני בת 40 לא בהריון ולא מיניקה

אני בתת משקל חמור של יותר מ-10 קילו מתחת למינימום. סובלת מהפרעות בעיכול (מעי רגיז- כאבי בטן ושלשולים) אנמיה ולחץ דם נמוך.

אני מתקשה מאוד בצומות. חלשה מאוד, לא קמה מהמיטה ונוטה להתייבש די בקלות, גם שלא בצומות...

גם שבירת צומות קשה עלי ואני מתאוששת רק כמה שעות טובות אחרי סיום הצום. צומות קטנים איני צמה כלל וגם בתשעה באב לא צמתי הפעם.

איך עלי לנהוג?

שתיה-

בשיעורים רק כשמתחילה לחוש רע? בשיעורים מהבוקר?

אכילה- האם בכלל כן? או רק לשתות לשיעורים מבלי לאכול?

אשמח להנחיות בהקדם.

תשובה

שלום
ראשית, כמובן שצריך לבלות את הצום במנוחה עד כמה שניתן, והחיוב שלך בצום קודם לחיוב של בעלך בתפילה בציבור, ולכן הוא צריך לשאת בעול הילדים כדי לאפשר לך לצום. ומאוד חשוב שלא תהיי לבד במהלך היום.
הדבר הכי נכון הוא לשאול רופא, ועדיף ירא שמים, מה ההוראות לגבייך, ועם התשובה לשאול רב.
אם זה לא אפשרי לשאול, תתחילי את הצום, וברגע שיש משהו מעבר לתחושה לא נעימה רגילה, להתחיל לשתות לשיעורין (את המרווח לעשות 9 דקות, ואם יש צורך להקטין ל 4 דקות ואפילו 2 דקות). זה אמור להספיק.
אם לא, אז לשתות כרגיל.
לגבי אכילה, באופן פשוט במצב שלך שתייה לכאורה אמורה להספיק, אם לא, אפשר גם אכילה לשיעורין.
גמר חתימה טובה