הקלות בהלכות נידה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/10/10 02:03 כג בחשון התשעא

שאלה

שלום רב,

אני חילוני בן 24 יש לי חברה דתיה,

אנחנו 8 חודשים בקשר, חברה שלי רוצה שאם אנחנו נתחתן אז שנשמור נידה.

לי מאוד קשה עם זה, אנחנו ניסינו ליום אחד לשמור נידה, ואני הרגשתי מאוד רע מזה.

אני מבין את העניין של לא לשכב בזמן וסת,

ורציתי לשאול אם אפשר להקל בעניין הנגיעה, ז"א שיהיה אפשר לגעת אבל לא לשכב.

ורציתי לציין בנוסף שאשמח אם תוכל לפרט מהיכן האיסור,

מה מקורו, חשוב לנו שהקשר שלנו יצליח.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,
ראשית ישר כח על המוכנות שלך לבא לקראת גם בדבר קשה כזה.

לאמיתו של דבר אסורים לא רק בזמן הוסת אלא גם שבעה ימים נוספים שנקראים "שבעה נקיים", כך שבסך הכל הזוג אסור אחד על השני לכל הפחות 12 יום בכל מחזור, וזה דבר שקשה לשמור אם לא מקבלים אותו בהבנה פנימית.

לענין שאלתך נגיעה זה איסור מהתורה ואי אפשר להקל בכך.

המקור לאיסור בספר ויקרא י"ח י"ט : "ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב לגלות ערותה",
קרבה –נגיעה, גילוי= יחסי אישות.

כדי להצליח לעמוד במשימה אתה צריך ללמוד ולהעמיק בהבנת באיסור, חומרתו, ותרומתו לטהרת המשפחה, אז יקל עליך לעמוד בענין, אבל אם אתה פורש רק בגלל שאתה רוצה ואוהב אותה זה קשה.

בברכה,

דני ארגמן