הקטורת ומזבח הקטורת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/06/13 16:20 ה בתמוז התשעג

שאלה

לרב שלום,

אשמח לקבל עזרה בבקשה ממך בשאלות שלא הבנתי:

מה פירוש הפס':

וּבְהַעֲלֹת אַהֲרֹן אֶת-הַנֵּרֹת בֵּין הָעַרְבַּיִם, יַקְטִירֶנָּה- -קְטֹרֶת תָּמִיד לִפְנֵי יְהוָה, לְדֹרֹתֵיכֶם.

מה פירוש הפס?

לֹא-תַעֲלוּ עָלָיו קְטֹרֶת זָרָה, וְעֹלָה וּמִנְחָה; וְנֵסֶךְ, לֹא תִסְּכוּ עָלָיו

2.מה הכוונה אסור להקטיר עליו קטורת זרה?מהי אותה קטורת זרה?

מה הכוונה עולה ומנחה ולמה דווקא את אותן קורבנות נתנו לדוגמא?

ומה הכוונה שאסור להעלות נסך?מהו הנסך?

3.כמה טבעות היו למזבח הזהב סה"כ 2 או 4?כמה היו בכל צד וכמה בסה"כ ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. את הקטרת מעלים פעמיים ביום בבקר ובערב. העלאת הקטורת בערב היא בזמן הדלקת הנרות.

2. קטורת זו תערובת של חומרים שמעלה עשן ריחני. התורה קבעה אלו חומרים בדיוק יהיו, ואיזו כמות מכל חומר. כאן התורה אוסרת לעשות תערובת אחרת של חומרים = "קטורת זרה".
על מזבח הזהב שהוא מזבח הקטורת לא מקריבים שום בשר: עולה ומנחה. "נסך" הוא יין שמביאים עם הקרבנות. יין כזה לא מביאים על מזבח הקטורת.
כל המתנות הללו (קרבנות ויין) נעשים על המזבח שבחוץ = מזבח הנחושת.

3. למזבח הזהב היו שתי טבעות בלבד. בשתי פינות רחוקות. אם נתבונן במזבח מלמעלה (כמו האות ם) אז טבעת אחת היתה בפינה הימנית העליונה והשניה בפינה השמאלית התחתונה.