הצמדה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 31/08/08 04:16 ל באב התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב ושבוע טוב לכבוד הרב!

1)הצמדה מותרת לפי ההלכה לשמירת ערך הכסף?

2)בהנחה שהצמדה אסורה-אם כבר קרה ולקחתי הצמדה ועברו כמה שנים מאז ואיני זוכר מהו הסכום שגביתי כהצמדה-איך לתקן הדבר?

3)אם אישה לוקחת אמצעי מניעה-האם נחשב שהבעל נכשל בהוצאת זרע לבטלה כשהוא בא עליה-בין שהיא עושה זאת בהסכמתו ובין שלא בהסכמתו?

4)קראתי שתפילת המוציא זרע לבטלה אינה נשמעת 40 יום-אז מה הטעם להתפלל באותם 40 יום?

האם אדם כזה-במשך אותם 40 יום- פטור מתפילה?ואולי ברכותיו ביכלל לבטלה??

תודה רבה וכל טוב!

תשובה

1. יש בזה מחלוקת. למקל יש על מי לסמוך, יש לזכור שהחשש כאן הוא דאורייתא.
2. אם זה מהבנק, כיוון שיש לו התר עיסקא אז אין לך כלל מה לחשוש. אם זה לא מהבנק סמוך על המקילים ולגבי להבא תחמיר.
3.תלוי איזה אמצעי. בגלולות או התקן ודאי שאינו עובר על הוצאת זרע לבטלה, ולא גרע מקיום יחסי אישות עם מעוברת.
4. חיפשתי ולא מצאתי. איני יודע באיזה ספרים קראת זת. אם תציין מקור אוכל להגיב.