הצלת חיי גוי בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/07 01:36 כד בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב!

כיום אני לומד מסכת יומא, פרק שמיני דף פ"ה ואנו דנים כרגע בהצלת גוי (כותיים) בשבת כאשר הנושא עלה בשיעור התעוררו שאלות רבות הלכתיות ורציתי לדעת באמת האם יש איסור על הצלת גוי בשבת? שעל ידי כך נבוא לידי חילול?...

בוא נוריד את האפשרות שתהיה איבה ושנאה בגלל שלא עזרתי לגוי מה שמתירים בגלל סיבה זו.

אז רציתי לדעת לפי הללכה אנו מחובים להציל גוי בשבת ממות?..

בכבוד רב,

מאיר!

תשובה

ב"ה

שלום.

תלוי בסיטואציה.
בעקרון חייבים להציל משם דרכי שלום. וכדאי לך לעיין בספרו של הרב גורן זצ"ל מאמר מקיף בנושא זה.

.