הצופים הדתיים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/10/02 19:30 טו בחשון התשסג

שאלה

מה דעת כבוד הרב בנושא "הצופים הדתיים" כביכול?

תשובה

אינני מכיר את הסניפים האלו בדיוק אבל אם הם מחויבים למצוות ולצניעות - אין מניעה בעובדה שהם נקראים "צופים". אני מניח שבכל סניף של "צופים דתים" יש רמה רוחנית אחרת. כיון שאין שם הנהגה תורנית רוחנית מחייבת ולכן יש מקומות שהרמה טובה ויש מקומות שאין מי שיקפיד על כך. מסקנה – צריך לבדוק בכל מקום לגופו על ידי מישהו רציני, לפני שנכנסים לפעילות, ואם אין מי שיבדוק – אל תלך.
לגבי הפעילות המשותפת הנעשית לעיתים עם סניפים אחרים שאינם דתיים – יש לבדוק היטב היטב, כי אנחנו בעד שיתוף פעולה עם סניפים שאינם דתיים, אבל זה רק באופן שיכבדו את החברה הדתיים ואמונתם לגבי סדרי צניעות וסדרי אוכל ושמירת שבת ודוברים וסדר דוברים וכד'. וזה דבר שצריך "עוצמה" מיוחדת להסדיר את הענין מראש כיון שהוא אינו מובן מאיליו על פי סגנון החיים הדורסני בחברה הישראלית ביחסי דתיים חילונים, ואין אני רוצה להכנס להסבר למה זה כך, אבל לצערי בהרבה מקומות זה כך.