הפרדה בחתונה וצבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/09/09 15:07 כד באלול התשסט

שאלה

שלום לרב גלעד שטראוס,

מה שלום הרב?

רציתי לשאול 2 שאלות בנוגע להלכות.

1. האם זה נכון שלומדים ממסכת חגיגה שצריך לאכול באירועי חתן וכלה בנפרד כלומר בנים בצד ובנות בצד כלומר הפרדה מוחלטת בעקבות שמחת בית השואבה או שזאת לא ההלכה בכלל?

2. האם זה נכון שלמי שלומד תורה אין חובה להתגייס? כי זה מין פרדוקס הרי המצווה היא מדאורייתא להתגייס לצבא ומצד שני מצווה ללמוד תורה וזה קצת מתנגש אז מה באמת צריך לעשות?

אשמח גם למקורות בנושא.

בברכה,

עמיאל לוזון.

תשובה

בס"ד
בעניין ישיבה בנפרד בחתונה - רבו על כך הדעות, לכן אני מפנה אותך בקישור:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=572