הפעלת משימות מתוזמנות מראש בשבת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/03/12 15:51 יג באדר התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב ,

אני עובד עם מחשבים ורציתי לדעת האם מותר לי להגדיר "משימות" שיפעלו אוטומטית לבד בשבת ללא כל התערבות כלשהיא של אדם כולל של גוי לבטח לא של יהודי.

חשוב לציין שאני אומנם לא עובד בשבת ואין משהוא אחר שעובד, אני יחלק את זה למקרים:

1) המשימה מתחילה לפני כניסת השבת ומסתיימת במהלך השבת כאשר המשימה היא פעם בשבוע והיא רק בשבת כדי לא להפריע לעובדים במהלך השבוע.

2) המשימה מתחילה לאחר כניסת השבת ומסתיימת במהלך השבת כאשר המשימה היא פעם בשבוע והיא רק בשבת כדי לא להפריע לעובדים במהלך השבוע

3) המשימה היא יומית וקרה בכל יום בלילה ולכן גם בשבת

בכל המקרים הקודמים מדובר על מחשבים שנשארים דלוקים 24/7 אך אני רוצה לדעת אם מותר לי להגדיר גם שמחשבים כבויים יידלקו לבד ויבצע את המשימות ובסופם גם יכבו.

חשוב לציין מדובר על משימות תחזוקה וגיבוי ולכן הן מביאות תועלת ביום חול, אך הם לוקחות זמן ומאטות את המערכת ולכן מפריעות למשתמשים.

בתודה ראש

תשובה

ב"ה,
שלום וברכה,

מעיקר הדין מותר אם אין תמיכה בשבת, ויש מחמירים.

בברכה,

דני ארגמן