הפעלת מדיח כלים בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/06/13 16:57 י בתמוז התשעג

שאלה

האם מותר להשתמש בשעון-שבת או טיימר מובנה במדיח כלים כדי שכלים ששמים אחרי הארוחה יושתפו באמצע הלילה? ובשעון-שבת (שלא בטיימר) אפשר לתכנת שפעולת ההדחה תחזור על עצמה גם למחרת בצהריים. האם מותר לעשות זאת?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כפי שתראה בתשובות שלהלן יש מחמירים ויש מקילים.
אף לדעת המקילים יש לבצע שינוי במנגנון שגורם לניתוק החשמל כאשר הדלת של המדיח פתוחה. עיין היטב בתשובה של מכון צומת תנאים הכרחיים, כגון הסבון ושימוש נוסף בשבת.

http://www.zomet.org.il/?CategoryID=250