הפסקת חשמל בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/06/09 10:44 ל בסיון התשסט

שאלה

אשמח לתשובה דחופה תודה

מה עושים במקרה של הפסקת חשמל בדירתנו בלבד אין פלטה, אין מיחם מים חמים שאני צריכה לתינוקת, אין מקרר הכל יכול להתקלקל

ומה עושים עם סעודת שבת בליל שישי נאכל בחושך?

תודה

תשובה

שלום

יש למצוא גוי (ערבי, פיליפיני, עולה מרוסיה וכדומה), ומותר לרמוז לו רמזים עבים שידליק את המתג. אם הוא אינו מבין, כיוון שמדובר על אוכל לתינוק, מותר לאמר לו מפורשות להדליק את המתג.

במקרה שאין גוי, ניתן לעשות מהבעיה אתגר, ולעשות שבת מיוחדת למשפחה, בה אוכלים לאור נרות בלילה.
את האוכל במקרר מעבירים לשכנים.
מים חמים לתינוקת לוקחים מהשכנים, ואם אין להם, במקרה כזה מותר לך להשתמש במים חמים מאד מהברז שהוחמו על ידי הדוד שמש.

כל טוב