הפסקה בתפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/08/11 09:41 ה באב התשעא

שאלה

בס"ד

בוקר טוב!!

רציתי לשאול שאלה שעלתה לי במהלך התפילה - בעקבות מקרה שקרא לי.

כשאני באמצע תפילה (לא תפילת עמידה), ואבא שלי בא ואומר לי לעשות משהו דחוף- מה אני צריכה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בכל ענין צריך לפעול בשכל וברגישות.
מצד אחד מדוע שאבא יבקש מבתו המתפללת לעשות משהו עבורו באמצע תפילתה?
מצד שני אם האבא כבר עושה כך, אפשר שהדבר ממש קריטי עבורו.

אבל אם האבא לא מודע לכך שאת מתפללת או לא נזהר שלא להפריע לך - כדאי להקדים ולשוחח אתו בענין או לחילופין, לפני שאת מתחילה להתפלל, תשאלי את אבא שלך בסגנון הבא: "אבא, אני מתכוונת להתפלל - אם יש משהו שאני יכולה לעזור לך - אני מעדיפה לעשות עכשיו..."

הפסקה בתפילה היא בכך שמדברים. לכן אם את פועלת משהו שאביך בקש ומקפידה שלא לדבר באותו זמן - זה תקין.