הפלה - רצח?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/05/02 08:09 כד באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום

בהפלות ישנם הרבה דברים שלא מובנים לי אני לא מבינה:

1- מהו מקור האיסור?

2- מהם הסיכונים שכרוכים בכך?האם יש מצבים שמותר להפיל?

3- כמה כבר נפוצה התופעה של הפלה?

4- ואם יש בעיה של או האימא או התינוק מי קודם למי?

5- ממתי קימות ההפלות המלאכותיות?

6- האים צריך לאסור את זה בארץ ישראל?

7- והאם זה נכון שבתורה הפלה =רצח?

תשובה

בס"ד

1- מקור האיסור הוא בתורה על הנוגף אשה הרה. ובחז"ל כתבו ז"ל כי הרי זה כמי ששופך דמים. וכן בזוהר ובעוד מקומות. ההגיון הוא מובן כי מי מתיר להרוג עובר חי? וכי מותר להרוג בן שנה או בן שבוע? ולמה בן תשעה חודשים מותר? ולמה בן חמשה מותר? הרי הוא חי ומרגיש וחושב ומיוחד. הוא בן אדם.
נכון הוא שהוא עדין לא נולד וכל עוד הוא לא נולד, ויש סכנה שימות ח"ו או הוא או אימו - אימו קודמת. אבל רגע אחר לדתו. ואפילו בתוך הלידה - אם הוא הוציא ראשו - אין קדימה לאימו.

2- אם אין סיכוי חיים לעובר. או כשיש סיכון חיים לאם.

3- לצערינו יותר מידי. על פי הנתונים של מכון "אפרת" העוסק במניעת ילודה.
אם היו משקיעים בילודה את הכסף שמושקע בעליה היו מעלים לארץ פי אלף אנשים.

4- עיין לעיל 1.

5- מזמן יציאת מצרים. שם כתוב כי בנות ישראל נזהרו מהפלה ובגלל זה נקראו נשים צדקניות ונגאלו ממצרים.

6- כן.

7- כן כדלעיל.

2-