הפלה רגילה ובמקרה של מחלה לעובר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/04/02 06:28 כ בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב,

מה דעת ההלכה בנוגע להפלות?

ובמקרה שנצפה בעובר מחלה גנטית קשה?

תשובה

בס"ד

דעתי על הפלות כדעתו של הקב"ה כמו שהוא סיפר לנו בתורה, וכמו שגם ההגיון שלי אומר. שלהפיל זה שם מעודן לנטילת נשמה שגם היא שם מעודן לרצח בחלוקים לבנים.

במקרה שנצפה בעובר מחלה גנטית קשה, קשה לומר דברים ברורים כיון שיש מצבים שונים שבהם אין סיכוי לעובר לחיות ויש מצבים שבהם חוזר הדין שכתבתי בסעיף הקודם.

עוד צריך לידע שלא כל רופא יכול לומר דברים ברורים בנושא זה אע"פ שיש בניהם (במיוחד החלשים שבהם) שמתבטאים בנחרצות מוחלטת.
באופן אישי ראיתי כמה פעמים עד כמה השגתם דלה בענינים כגון אלו, ולפעמים הם דווקא כן מצליחים לידע מה קורה. לכן צריך להתיעץ עם רופא מומחה כדי שהרב ידע מה לפסוק לשאלה הנוכחית.

בהצלחה