הפלה מלאכותית

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/09/02 12:58 כה באלול התשסב

שאלה

שלום לרב,

במידה ונתגלה בבדיקה שנערכת בשבוע ה- 10-9 להריון, כי העובר נושא פגם גנטי שעלול לגרום לנכויות שונות (גופניות ונפשיות) ועד למוות בגיל צעיר, האם הפלה לפני שבוע 12 להריון יש לה היתרים ע"פ חלק מן הפוסקים?

זו לא שאלה תאורתית, ובקשה לי אליך שלא להחמיר עד כמה שניתן.

תודה.

תשובה

ב"ה

שלומות,

אכן יש פוסקים המאפשרים להקל לפני שבוע 12 אולם, קשה לי להתיר מבלי לדעת את אחוזי הסיכון, את הסכנות.
יש לבחון את המקרה לגופו. ניתן להקל רק אם נבין את הפרטים השונים של המקרה.

אשמח לעמוד לרשותך, א לא ניתן לברר עניינים אלה במסגרת אתר אינטרנט.

בברכה,

בכבוד,

ובתקוה לרפואה שלמה,

שי