הפלה במקרה של חשש תסמונת דאון

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 30/04/02 08:31 יח באייר התשסב

שאלה

אני מקיימת אורח דתי לאומי כרגע אני בהריון בשבוע ה- 16 והרופא שלח אותי לעשות בדיקת מי שפיר עקב חשש לתסמונת דאון. אני מאוד חוששת שלא אוכל להתמודד עם התוצאה תראה שיש לעובר תסמונת דאון (אני בן אדם די חלש אופי) האם לעשות הפלה במקרה של תסמונת דאון זה יהיה לעבור על איסור לא תרצח ?

תשובה

ראשית הרופאים ממליצים על בדיקת מי שפיר גם כאשר החשש לבעיה הוא בסבירות נמוכה לכן בנתיים לא כדאי להיכנס ללחץ ולדאוג.
לגופה של השאלה יש דעות שסוברות שבהפלה יש איסור לא תרצח. מפאת כובד השאלה כל מקרה כזה צריך להישקל לגופו באופן אישי על ידי רב פוסק.