העתקת תוכנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/03/02 16:17 ד בניסן התשסב

שאלה

ראיתי את תשובת הרב לגבי העתקה של תקליטים שלא לצורך מסחר שבה נאמר שזה גזל אבל אם זה לצורך התרשמות כדי לקנות או שהבעלים לא מוכרים זאת יותר מותר להעתיק . שאלתי היא האם מותר להעתיק תוכנת מחשב שהחברה בחו"ל מוכרת אבל השלוחה שלהם בארץ כבר לא מוכרת זאת. וכשביררתי באינטרנט באתר של החברה נכתב שרק בארצות הברית או קנדה ניתן להשיג זאת

תשובה

בס"ד

אני לא יודע לתת תשובה ברורה!
כי למעשה זה תלוי בהערכת דעת המוכרים.

אמנם אם מכרו בעבר בארץ תוכנה זו, ויותר לא מוכרים כי יש להם דגם יותר חדש ההערכה אומרת שמותר להעתיק.