העתקת קלטות ודיסקים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/03/02 17:15 כז באדר התשסב

שאלה

ראיתי את תשובתו של הרב לגבי העתקת קלטות ודיסקים. נתקלתי לפני זמן מה בחוק שנחקק לא מזמן וקובע כי מותר להעתיק קלטות ודיסקים (בתנאי שאינם מיועדים לשימוש במחשב), והמדינה תעביר פיצוי לארגוני אומנים, במתכונת שקבועה באותו חוק. האם עדיין אסור להעתיק (למרות שחוק המדינה אומר שזה מותר? ולמרות שהמדינה משלמת לאומנים עבור כך?)

תשובה

בס"ד

איני יודע מהו החוק שאת מזכירה. אבל ברור לי שמדובר לא על משה מסחרי לציבור, אולי רק למשרדי ממשלה וכד'. כי כל המסחר בדיסקים וקלטות יפול באותו רגע שיוחק חוק כזה המתיר העתקה לציבור.
ומדובר במליונים של דולרים כל שנה בישראל בלבד.