העתקה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/08 20:58 כט בסיון התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

בתחילת שנה היו לנו מס' מתכונת באנגלית נפלתי באחת המתכונותצ והעתקתי אך חזרתי בתשובה שלמה הבעיה היא שעל פי ציוני המתכונות נקבע המגן ועכשיו אני מרגישה כאילו התעודת בגרות שאקבל איננה ביושר לגמרי וחבל לי...את ציון המגן שמהווה כ50 אחוז מהציון הסופי לא ניתן לתשנות..ע סוף י"ב האם על פי ההלכה אני צריכה לגשת בסוף י"ב בצורה אקסטרנית ללא מגן לבגרות שוב?

תשובה

שלום
יישר כח על זה שלמרות שנפלת קמת כמו שכתוב:"אל תשמחי אויבתי לי כי נפלתי-קמתי כי אשב בחושך ה' אור לי" במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים.

נראה לי שהדרך הנכונה ביותר היא להשקיע עכשו ומהר בלימוד אנגלית כדי שהציון יצדיק את עצמו ותהיי ראויה לו וכך תוכלי לגשת לבגרות כבר השנה עם ציון מגן אמיתי שמשקף באמת את ידיעותיך.

בברכה,

עוזיאל אליהו.
.