העתקה במבחן לתואר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/05/10 15:00 כג באייר התשע

שאלה

במבחן מסוים לתואר התיאשתי אחרי כישלון ראשון ובמועד ב' העתקתי בחלקו,מה שנראה לי שללא זה לא הייתי עוברת . אבל המצפון מיסר אותי וכמובן שגם כסף אמור להיות לי מזה כשתהיה לי תעודה סופית.

א-מה עושים כדי לתקן,אנני רוצה להרויח כסף שהוא לא שלי-לא ביושר.

ב- ישאפשרות למחוק את הציון מהחשב ואולי כך אזכה למבחן חוזר אפילו תמורת תשלום . השאלה אם זה מותר? ולא עוד הסתבכות עם ההלכה?

תשובה

ב"ה

שלום.

להעתיק במבחן זה דבר חמור מאוד.

את צריכה לחזור בתשובה מהמעשה הזה ולקבל על עצמיך להתרחק מכל דבר שקר בבחינת סור מרע ולהתאמץ להתקרב לאמת במחשבה ובדיבור ובמעשים בבחינת עשה טוב.

לגבי המבחן עצמו מה שהיה היה רק תשתדלי מאוד להשלים ולדעת היטב את החומר שלא ידעת וכך יווצר מצב שאת יודעת את החומר באמת ואז הציון יהיה אמיתי ולא מזוייף.

ויהי השם בעזרך תמיד ללמוד וללמד לשמור ולעשות ולקיים חזקי ואמצי!!

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.