העסקת מנקה ערביה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/03/14 11:56 טז באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני אמא לשלושה ילדים קטנים עובדת במשרה מלאה , גם בעלי עובד הרבה שעות. לאחרונה בעלי החל עבודה חדשה ומתקשה לעזור בנושא הנקיון בבית. אני מאוד מוטרדת מנקיון הבית וגם זה גורם לי לכעסים כלפי בעלי והילדים

אני מחפשת עוזרת בית לפעם בשבוע שתסיע לי

בישוב בו אני מתגוררת יש לרוב רק עוזרות ערביות שמגיעות מהכפר השכן לנו...אני מגלה קושי למצוא עוזרת יהודיה

האם עפ"י ההלכה לאור המצוקה בה אני נמצאת אפשר להעסיק עוזרת ערביה ?

פניתי לכמה מנקות יהודיות אך כולן לא פנויות. ואני מנסה ללא הצלחה למצוא עזרה כבר חודש

אודה מראש על התשובה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מותר לך להעסיק אותה.

בברכה,

דני ארגמן