העברת רולפנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/10 12:05 כט בניסן התשע

שאלה

אני רוצה לעבור אולפנה ושום אולפנה לא מוכנה לקבל אותי מה עלי לעשות??????????

תשובה

בס"ד
שלום רב,
את צריכה לברר בכל מקום שלא קבלו אותך, מדוע הם לא קבלו אותך?
לאחר שתשמעי מהם את התשובה תבחני את עצמך האם הדברים אכן נכונים?
תבדקי מה חסר לך כדי להתקבל -
אפשר שהסיבה תלויה במצב הלימודי שלך?
אולי בהתנהגות שלך?
אולי בהתנהגות הדתית שלך?

לאחר שתבררי בינך לבין עצמך (את יכולה לשתף גם את ההורים או חברה טובה) תנסי להגיע למסקנה מעשית:
מה עליך לעשות כדי שתוכלי להתקבל:
להשתדל להגיע להשגים טובים יותר בלימודים
לשפר התנהגות
להתקדם מבחינה דתית?

את יכולה גם להתעניין במקומות שלא קבלו אותך, האם הם ממליצים לך על מקום שיתאים לך - לפעמים האנשים באולפנא אחת יכולים לדעת מה מתאים גם למי שלא מתקבלת אצלם.

את יכולה להחליט שבמצב הזה עדיף לך להשאר באולפנא שלך. לשם כך את צריכה לבדוק מה בדיוק מביא אותך לרצות לעזוב. לאחר מכן לראות אולי יש דברים שאת יכולה לשנות ביחס שלך לאולפנא כך שיהיה לך יותר נעים במקום שבו את נמצאת עכשיו ובכלל לא תצטרכי לעזוב.