הסתרת נפילות אינטרנט בשידוך

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/09/13 00:41 טז בתשרי התשעד

שאלה

שלום רב, ותודה על הקדשת הזמן.

אני נפגש עם בנות מזה כשנה וחצי, ועדיין מחפש את זיווגי אך ב"ה האופטימיות קיימת ואני מאמין שה' ייעד לי את זיווגי בקרוב.

עם זאת, ישנה בעיה שמלווה אותי ואשמח לעצה.

ידוע שבדורנו ישנה בעיה של הגררות לצפיה באתרים ובתכנים לא צנועים באינטרנט, וגם אני לצערי נפלתי מספר פעמים במשך השנים, לעיתים גם נפילות ממושכות ומייסרות. אני מגביל את עצמי בשימוש באינטרנט במידת האפשר, ויש לי מחשב נייד משלי שחסום לתכנים כאלה. כמו כן לאורך השנים היו לי תקופות של חודשים רבים בלי נפילות כאלה, אך זה מאבק מתמיד והיצר הרע לא "מתאדה מאליו".

אחד היסודות המרכזיים בהקמת משפחה וזוגיות זה אמון ושיתוף עמוק, וזה מרכזי מאוד בעיניי. אם זאת, אני חושש מאוד מלשתף את הבחורה עימה אני נפגש בנושא הזה, מסיבות מובנות. האם יהיה זה פגיעה באמון שלה אם לא אספר על כך? האם להסתיר? ואולי אפילו לספר חצאי אמיתות רק כדי להסביר את ההתנהגות שלי בעניין?( לדוג'-"זה נושא פרוץ בימינו ולכן זה אני מקפיד על התרחקות ממחשב לא חסום").

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא צריך לספר לה, הרי זו בעיה של המון אנשים וזה ידוע לכל, וכי אדם צריך לספר לבת זוגו שיש לו בעיה עם המידות? כולם צריכים לעבוד על המידות, מי על כעס מי על גאוה מי על אכילה ומי על עצלנות רכלנות וכו´...

לומר שאתה מתרחק ממחשב לא חסום, זה משפט שאפשר לומר, כמו לומר שמתרחק מעיתונים ואתרים שיש בהם לשון הרע וכד'.

אשריך שאתה מתאמץ לשמור על ראש נקי וטהור.

בברכה,

דני ארגמן