הסרת מזוזה במעבר מבית גוי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/09/13 16:59 כח באלול התשעג

שאלה

שלום הרב,

בתום תקופת שכירות בדירה שבעליה נוצרי, האם מותר\צריך\אסור\לא ראוי, להסיר את המזוזות? (השוכרים היהודים הביאו עימם את המזוזות בתחילת תקופת השכירות).

השוכרים סטודנטים והערך הכספי של המזוזות משמעותי עבורם.

האם זה תלוי בשוכרים הבאים שיבואו אחריהם, אם הם יהיו יהודים או לא?

הבית בארץ ישראל (חיפה).

תודה רבה ושנה טובה!!!

אריאל

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בבית של גוי, אתם לוקחים אתכם את המזוזה.
הדברים כתובים בפרוש ברמב"ם (משנה תורה ספר אהבה הלכות מזוזה ה; יא): "המשכיר בית לחבירו על השוכר להביא מזוזה ולקבוע אותה אפילו היה נותן שכר על קביעתה. מפני שהמזוזה חובת הדר היא ואינה חובת הבית. וכשהוא יוצא לא יטלנה בידו ויצא. ואם היה הבית של כותי הרי זה נוטלה כשיצא".

שנה טובה,