הסודיות שבקבלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/02 23:36 ז בתשרי התשסג

שאלה

שלום. שמי רועי ואני בן 18 וחצי.

ברצוני לדעת, מדוע רבנים מסתירים ונוהגים בחשאיות בכל הנוגע לקבלה? מדוע אדם יכול (ע"פ ההלכה) ללמוד קבלה רק מגיל 40?? אם לאדם יש פנאי לכך ומספיק שקט נפשי מדוע שלא ילמד?

ובכלל מאיפה המספר הזה, 40? הרי ישנם אנשים שיכולים להתמודד עם יותר ועם עומק בגיל צעיר ויש שגם בגיל 40 אינם יודעים מימנם ומשמאלם.

(ואיך זה שרבי נחמן מברסלב ז"ל למד קבלה לפני גיל 40, הלא הוא נפטר בגיל 38.. והוא צדיק!)

הנקודה היא, שהתחושה שמתקבלת היא שהרבנים מסתירים את הקבלה מסיבות אנוכיות, משום שברור שהקבלה שולחת את האדם לתוך עצמו, ולא לרב.

אני לא דתי, אני אוהב יהדות ויצא לי לעיין מעט בנוגע לקבלה. אני מכיר דתיים ואני יודע, שכמעט כולם, למרות היותם דתיים, אינם אנשים שלמים יותר מחילונים, אינם מאושרים יותר ולפעמים להפך, משום שהם מביטים בדת שלא נתנה להם אושר ושלווה וחושבים שבעצם אין דרך לאושר. הקבלה, ופתיחות לכל רוחניות כלשהי מבחינת היהדות - יכולה להביא אושר לישראל, ולשלום בית. אנא תגובתך

תשובה

ב"ה

רועי ברכה ושלום.

דע לך כי התורה שלנו בנויה מפרד"ס.
פשט ,
רמז,
דרש,
סוד.

מי שיכול להגיע לסוס הוא רק מי שעבר את המסלול בהדרגה.
הוא יודע ובקיא בתנ"ך על בוריו,
הוא יודע ובקיא בתלמוד הבבלי ובתלמוד הירושלמי,
הוא יודע ובקיא בספרי הגאונים ראשונים ואחרונים,
הוא יודע ללכת את השם בתמימות ובצידקות אמיתית.

אלא הקרטריונים ללימוד הקבלה.
ואפשר גם לפני גיל 40. למי שיש לו את ההתקדמות הסדר הרצוי.

אני חושב שאין לאף אחד מה להסתיר. התורה מונחת בכל מקום ומי שרוצה ללמוד מוזמן .!!!!

אנא עיין ב:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=5871

בברכה,

עוזיאל