הסדר או נחל?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/08/05 11:22 כג באב התשסה

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב!

אני לומד בישיבת הסדר עולה לשיעור ב'

(עדיין לא חתמתי הסדר) יש לי התלבטות האם ללכת להסדר כאשר יש לי פרופיל של 64 -ג'ובניק לשירות של שנה וחודש או ללכת לנח"ל החרדי לשירות כנראה יותר ארוך אני לא יודע בדיוק (אולי שנתיים או שנה ושש) כאשר בנחל אין שום בנות,אין ניבולי פה וכו' ,אני נמצא בחברה טובה וכו'.

מחד גיסא אולי אתרום יותר כמשק דת

(שאני מקווה שיתנו לי בעז"ה) בשירות הסדר.

ומאידך גיסא אולי עדיין כדאי נח"ל.

מה גם שאינני יודע אם אהיה מושפע יותר או משפיע יותר.

אני חושב שאני חזק מבחינה רוחנית ברוך ה' ויותר ישפיע בעז"ה אבל אני עדיין מתלבט.

אודה לרב על הייעוץ וסילחה על אורך השאלה.

תשובה

בס"ד

נחל חרדי – יותר טוב אלף פעמים!

רוב הנח"ל החרדי מאוכלס היום בבחורים מישיבות ציוניות. כך שמי שחושש שלא יהיו לו חברים - אין לו על מה לחשוש.
גם בחורים חרדים יכולים להיות נחמדים מאוד.

בהצלחה