הנרות הללו קודש הם.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/11/02 11:16 טו בכסלו התשסג

שאלה

לרב שלום.

רציתי לשאול בקשר לחנוכה מתי צריך לומר את הנוסח של הנרות הללו שמופיע בסידור.

תודה

אנוכי.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אומרים את הנוסח אחרי שמדליקים נר אחד לפחות.
ויש שנוהגים לומר אחרי שסיימו את הדלקת כל הנרות .
אני מעתיק לך את ההלכות הקשורות לזה.

טוב לומר "הנרות הללו" בנוסח שיש בו ל"ו תיבות מלבד שתי התיבות "הנרות הללו", כמניין הנרות של כל שמונת הימים. \בלי השמש בא"ח וישב א רש"ל בתשובה פה\.

שתי התיבות "הנרת הללו", שיש בהם שמונה אותיות, רומזות לשמונה ימים של חנוכה. \כי 'הנרות' כתוב חסר ו' כמו שכתוב בפרשת בהעלותך\.

טוב לומר אחרי הדלקת הנרות "מזמור שיר חנכת הבית" ופסוק "ויהי נעם". ויש אומרים שבע פעמים פסוק "ויהי נעם" ומזמור "יושב בסתר" כלו, סגלה לשמירה \בא"ח וישב כ"ג\ ונהגו לשיר אחר כך "מעוז צור".

בברכה,

עוזיאל