הנחת תפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/06/12 05:33 ט בתמוז התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב

לאחרונה התחלתי להניח תפילין .

אני מניח אותם ואחר כך אומר את קריאת שמע .זה מה שהייתי רגיל בצעירותי.

ברצוני הכוונה לתפילה המורחבת יותר דהיינו האם לומר את ברכת השחר לפני ? האם לקרא שחרית או חלק ממנה .? מהיכן עד היכן מתפללים ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את התפילין מניחים למשך כל תפילת שחרית: מתחילת התפילה (היכן שמופיעות בסידור הברכות של הנחת התפילין) ועד לאחר "עלינו לשבח".
אני ממליץ לך - אם לא קשה לך, להתפלל בבית הכנסת, כך תוכל להכיר את כל התפילות והמנהגים הקשורים בהם (מלבד עוד יתרונות רבים, רגשיים, חברתיים ואמוניים שהתפילה במנין, בבית הכנסת, מעניקה למתפלל).