הנחת תפילין

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 22/07/02 20:31 יג באב התשסב

שאלה

אני בן 14 וחצי עשיתי בר מצווה כמו כולם הנחתי תפילין כל בוקר בערך חודש אחרי הבר מצווה, בגלל הבית ספר שצריך לקום מוקדם ולהספיק לאוטובוס זה הפריע לי בגלל שלא היה לי זמן להניח. אמרו לי שחייב להניח רק בבוקר! אני רוצה לשוב ולהניח אני זוכר איך מניחים אבל מה קוראים ומאיפה לאיפה אני לא זוכר. גם אני לא יודע עד איזה שעה מותר להניח. (יום שבת וחול המועד אני יודע שלא מניחים) תוכל להסביר לי?

תשובה

ב"ה י"ד מנחם-אב תשס"ב

ליגאל שלום!

אני מברך אותך על רצונך להמשיך ולהניח תפילין, המשך כך כל חייך, קיום מצוות מקשר את היהודי לעם ישראל ולאלוקיו.

לכתחילה רצוי להניח תפילין בבוקר, אם לא הספקת אתה יכול להניח כל היום עד שקיעת החמה, בלילה לא מניחים, וכן לא בשבת ובחגי ישראל- כולל חול המועד.

אם יש לך סידור בבית תפתח בתחילתו יש שם סדר הנחת תפילין, שם כתובות הברכות שמברכים, הספרדים מברכים ברכה אחת לפני הידוק תפילה של יד, והאשכנזים מברכים ברכה נוספת על של ראש.

אחרי הנחת תפילין רצוי שתקרא קריאת שמע גם היא מופיעה בסידור, ואם יש לך עוד זמן תתפלל תפילת עמידה

בהצלחה

בניהו ברונר

צפת