הנחת תפילין לבנות.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/02 07:17 כח בתמוז התשסב

שאלה

האם יש איסור לבנות להניח תפילין?

תודה

תשובה

ב"ה

יערה שלום.

בימנו יש איסור לבנות להניח תפילין.

1-המקור לפטור את הנשים מהחיוב להנחת תפילין מופיע במכילתא(יז)"למען תהיה תורת ה בפיך...מכאן אמרו הכל חייבין בתפילין חוץ מנשים ועבדים"

ובתלמוד במסכת קידושין דף לד נאמרש"כל מצוות עשה שהזמן גרמן- נשים פטורות".והתלמוד לומד את הכלל הזה מ..תפילין.

2-למרות הפטור אם אשה רוצה להניח תפילין,כמו שמוזכו בתלמוד הבבלי בעירובין דף צו'"מיכל בת כושי הייתה נמחת תפילין ולט מיחו בה חכמים",
כבר התקבלה הפסיקה של הראשונים שאוסרת הנחת תפילין ל"מתנדבות".
הדבר מובא בספר "כל-בו"" כתב מהר"מ מרוטנבורג,
אם רצו להניח תפילין אין שומעין להם מפני שאינן יכולות לשמור עצמם בנקיות" וכך התקבל להלכה.

וכוון שתפילין דורשות גןף נקי לא חלקו חכמים בין אשה לאשה ופסיקתם בנושא זה היא ללא עוררין.

אם יש בך רצון להניח תפילין את צריכה לברר מהיכן הוא נובע:
האם את מרגישה שזו הדרך שלך להתחבר עם השם?
האם את רוצה לבטא משהוא פמניסטי?
האם את חושבת יש אפליה כלפיך בזה שאת לא מניחה?

בברכה,

עוזיאל