הנחת תפילין בטיסה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/09 20:56 יא בסיון התשסט

שאלה

שלום רב!

ביום שני בלילה כלומר בלילה בין שני לשלישי ב"ה אני טס לארה"ב.

אני יוצא בשעה 1:00 בבוקר מהארץ, נוחת בבלגיה ב4:50 לאחר המתנה של 3 שעות בבלגיה אני יוצא לאנגליה. מאנגליה אני יוצא ב10:00 בבוקר ומגיע לארה"ב ב14:15...

רציתי לדעת מתי אוכל להניח תפילין? האם להניח בשדה התעופה של בלגיה? האם לא מסוכן להניח שם תפילין שמא יפגעו בי כי אני מתפלל?? האם להניח במטוס לפני שאני נוחת בבלגיה? או אחרי שאני ממריא מבלגיה לכיוון אנגליה? (יש לציין שאני טס בחברת תעפוה זרה)... האם להניח בשדה התעופה באנגליה? האם להמתין עד להמראה מאנגליה? או שמא להניח תפילין בארה"ב??

אשמח מאוד לקבל תשובה... תודה רבה, אריק!

תשובה

שלום

לכתחילה יש להניח תפילין ולהתפלל בנץ בבלגיה אם אתה ער ומסוגל להתכוון, ולא לדחות את זה ללא צורך.
למיטב ידיעתי אין בבלגיה בעיה בטחונית להניח תפילין.

אמנם, אם זה לא נעים לך שבוהים בך, וזה גורם שלא תתרכז בתפילה ובמשמעות התפילין, אל תניח שם, שכן עיקר עניין התפילה לא יקויים, עבודה שבלב.
תניח באנגליה, למרות שגם שם זה לא הכי מקובל לראות אדם עם תפילין.

אם החלטת להניח באנגליה, עליך להתפלל בבלגיה את כל התפילה ללא תפילין. זה לא ימשוך תשומת לב מביכה.
לאחר שאתה מגיע ללונדון תעליך להניח תפילין, ואז תגיד שוב שמע, ותלמד מעט תורה (אגרת הרמב"ן היא רעיון טוב).

טיסה בטוחה