הנאה מחילול שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/09/12 09:40 כו באלול התשעב

שאלה

שלום,

בעלי לא שומר מצוות

שבוע שעבר הוא היה בחו"ל בענייני עבודה ורכש עבורי טלפון יקר מאוד וכן ציפיתי כבר לטלפון הזה מאוד.

העניין הוא שבעלי היקר רכש את הטלפון בשבת!

אני יודעת שאין ליהנות מחילול שבת של יהודי, אך אני חוששת מסכסוך גדול בינינו וכן לבל תשחית - הטלפון עלה אלפי שקלים אי אפשר לזרוק אותו.

מה עלי לעשות?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את מעניקה לשאלה נופך נוסף:
"אני חוששת מסכסוך גדול בינינו וכן לבל תשחית - הטלפון עלה אלפי שקלים אי אפשר לזרוק אותו"...
אני מציע פתרון מקיף:
חשש לסכסוך יכול להמנע בכך שבעלך יבין שהשבת יקרה לך.
את הטלפון אפשר למכור או לתת מתנה...

יש משקל רב לשאלה: עבור מי נעשה חילול השבת.
אם חילול השבת נעשה לכתחילה עבורך זו בעיה.

יותר פשוט שאת תהני מחילול שבת שלא נעשה עבורך. לכן אם בעלך היה קונה את המכשיר לעצמו היה יותר פשוט להתיר לך להנות ממנו.
הפתרון להעניק את המכשיר מתנה למישהו אחר - קרוב משפחה וכד' אפשר לדוגמה לתת מתנה לאחד ההורים או האחים של בעלך!
עייני בלקט תשובות בנושא כדי להכיר את הדברים יותר מקרוב

https://www.kipa.co.il/ask/show/204229-מוצרים

http://rabanim.info/?nav=open_send_center