המשך

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/06/02 15:33 כד בסיון התשסב

שאלה

בנות שלומדות באולפנית אותה אתה מנהל אמרו לי שחזרת מספר פעמים על

המשפט: "פה זה לא מדרשיה" אז או שכל מי שאמר לי את זה הטעה אותי או שהרב

לא זוכר.

בכל מקרה לעניות דעתי אני לא חושב שהיה ראוי ונכון להשתמש בכלל בדוגמא

יכולת פשוט להסביר לתלמידותיך את הבעיה ההלכתית והמוסרית בעשית מעשים

שכאלו.

הייתי רוצה לשאול אותך שאלה:

נניח שמנהל של בית ספר היה שומע שתלמידים שלו לוקחים סמים, הוא היה אוסף

את כולם ואומר להם תשמעו רבותי "פה זה לא ישורון".

אני בטוח שהמסר שרציתי להעביר הובן אני לא בא חס ושלום במטרה לפגוע

ולהעליב את הרב אבל אני מוחה על הדברים בשמי ובשם רבים אחרים שבאמת

ובתמים נפגעו מהעניין הזה.

כ"כ ניסינו לשלוח לרב מכתב בעניין אני לא יודע אם הוא הגיע אליך אבל

העניין העקרי היה שהמצב במדרשיה הוא כזה שאנשים לא בטוחים שהם רוצים

לשלוח את הילדים שלהם למוסד שנפגע בלי הפסקה משמועות זדוניות של אנשים

שמטעמים שונים לא חפצים בטובתו.

אני לא בא להאשים ח"ו את הרב שאתה פועל מתוך כוונות זדון אבל שוב אני

אומר שאנשים נפגעו מהעניין ואני חושב שראוי שתבוא התנצלות.

אודה לך מאוד אם תענה בהקדם האפשרי.

תשובה

ב"ה

אכן, קבלתי את המכתב, והייתי שמח להתנצל אלא שהמכתב היה נעדר כל כתובת.
לכן, מסור בשמי את התנצלותי אף שכפי שהסברתי לך, הדברים הוצאו מהקשרם.

ורק להבהרת הדברים, ביחס למה שכתבת לעומת מה שאמרתי:

כאמור, דברתי על המדרשיה בזמני, וההבדל הוא שאני מתבייש בבנות העושות דברים לא ראויים כמו הדוגמאות שהזכרת. לעומת זאת, אז, התגאו בהעתקות ובמעשי אלימות בין האליפים לדליתים וכו'.

צר לי על המצב שתארת ואני מקוה שהכל יבוא על מקומו בשלום.

בברכה,
שי