המשך של השאלה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/02/12 15:32 כ בשבט התשעב

שאלה

1.יש שיטה באינטרנט שאני מפקיד כסף ואני מקבל אליו ריבית חודשית

השיטה עובדת כך שהרבה אנשים מפקידים כסף ו כיביכול מקבלים ריבית אחד על חשבון השני (לדוגמה הפקדתי 1000 אני מקבל 1100 את ה100 לקחו ממשהו שהפקיד כסף גם בשביל לקבל ריבית וכך זה עובד) זה פחות או יותר כך, האם זה בסדר כל מי שמפקיד יודע שככה זה עובד, חלק מהאנשים שמפקידים יכול להיות שהם לא יהודיים,חלק מהאנשים שמפקידים יכול להיות שקיבלו את הכסף בדרך לא כשרה כמו גזל וכו, כל זה לא ודאי אבל יכול להיות שזה המצב, השאלה שלי האם אני יכול להשתתף ב"תוכנית" הזאת?

ראיתי את התשובה שלך אני פשוט רוצה להבין

1.כל המשתתפים בזה יודעים שזה עובד בצורה כזאת.

2.כולם מודעים לסיכון ומסכימים לזה.

אני רוצה לדעת את הצד ההלכתי אם זה בסדר

בתכלס כל הבנקים עובדים ככה וגם כל בתי השקעות

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1ץ מנין לך שכל מי שעתיד להפקיד את כספו יודע שזה כך, יתכן והוא מפקיד לתוכנית סולידית, או השקעות מאוד ספציפיות, והם לוקחים את הקרו שלו ונותנים לך בתור ריבית!!

(לא נכנסתי לכל שאלת הריבית כאן).

2.קשה לי להאמין שכך עובדים כל הבנקים.

3."כוחלם מודעים לסיכון ומסכימים עם זה" - מי זה כולם? וכי אדם מוכן להשקיע את הונו ולקבל בחודשים הראשונים עשר ה אחוז ויודע שיש סיכוי שיפסיד את הכל?

בקיצור- משהו מקולקל פה, אולי גם לא חוקי.

מבחינה מעשית-כדאי שתתיעץ עם יועץ השקעות.

בברכה,

דני ארגמן