המשך קשר?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/01/14 10:18 ו בשבט התשעד

שאלה

שלום

ראשית אני יהודי אך לא דתי

נתקלתי במצב שמטריד אותי כבר זמן רב.

אני גר עם חברתי כחצי שנה וחברים כשנה.

היא בנאדם מקסים, חכמה, יפה, אוהבת, משכילה, ועוד

אנחנו מסתדרים יחסית מצויין

אני מאוד קשור אליה

הבעיה היא שאני לא בטוח שאיתה אני רוצה להמשיך להיות גם בעתיד.

עצוב לי לחשוב על כך שניפרד כי כאמור אנחנו מאוד קשורים.

אבל יש מספר דברים שמפריעים לי בקשר ואני מרגיש שאני חי בעיקר בחודשים האחרונים בתחושה שאני משקר לה ומבזבז את זמנה והאנרגיה שלה.

היא אמרה לי (לא במילים האלו) שהיא היתה מעוניינת שנתחתן בקרוב ושהיתה רוצה לדעת מה תוכניותי לעתיד.

יש מספר בעיות: אני לא בטוח שמבחינה מינית אני מספיק נמשך אליה, אני מרגיש שמתחשק לי לצאת ולפגוש בחורות אחרות. מבחינת האופי אנחנו לא לגמרי מתאימים כי אני אוהב למרוח את הזמן ואילו היא בדרך כלל מאוד לחוצה, ורוצה לתקתק את העניינים.

דוגמא נוספת זה שאני אוהב לטייל בטבע והיא מבחינתה מעדיפה לרבוץ מול הטלוויזיה.

מהתחלה לא הייתי בטוח שאנחנו מתאימים אבל זרמתי עם זה ואנחנו נקשרים מיום ליום ואני חושש מצד אחד לחתוך ומצד שני אני חושש להיקשר עוד.

כמו כן שהיינו בחופשה והיא דיברה על הנושא של קידום הקשר, אז הרגשתי מועקה גדולה מאוד. מצד אחד חשש שהיא תברח לי אם לא אקדם את הקשר. מצד שני תחושה של מחנק ובא לי להיפרד.

אני מרגיש שאני מוכרח לקבל החלטה, או לקדם קשר או להיפרד כי אני מכיר אותה מספיק ועוד חודש או חודשיים לא ישנו כלום.

הבעיה שלא יודע מה להחליט.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשמח לעזור לך בפלפון,

אפשר היום אחרי השעה 17:00

בברכה,

דני ארגמן