המשך ל"שאלות של מתחזקת"

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/08/13 19:57 כ באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב, ותדה רבה לך על תשובתך הקודמת.

אז בעצם לא צריך להוכיח אחרים על לשון הרע? לא צריך להתרחק מחברת אנשים שמדברים לשון הרע?

וגם אם אני שומעת לשון הרע אז אני הרבה פעמים מקבלת אותו שזה גם אסור.....

אז אני לא מבינה בעצם מה צריך- להתרחק מחברת לשון הרע- או להקפיד רק על עצמי ולא להתגאות ולהוכיח אחרים.

בתודה גדולה מראש,

ממני המבולבלת.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדברים נכונים בכל ענייני תורה ומצוות. לא רק בענין לשון הרע.
איננו במדרגה של מי שיכול להוכיח אחרים, אין לנו רשות להוכיח אלא רק את עצמנו.
נקפיד ונדרוש מעצמנו לנהוג בכל ההידורים בשמירת תורה ומצוות, כגון בענין לשון הרע: לא לדבר ולא לשמוע לשון הרע, ודאי להתרחק מחברת אנשים שמדברים לשון הרע.

אבל באותה מידה עלינו לשמור על כבוד הזולת ולא לגרום לו להרגיש מושפל. אין לנו שום זכות להלבין פניו.
נפעל תמיד בזהירות ובהתחשבות רבה בכבוד הזולת, גם אם הוא חוטא בלשון הרע, לא נוכיח אותו ולא נגרום לו הלבנת פנים.