המשך השאלה מיום חמישי בערב

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/05/02 14:55 כב באייר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

בהמשך למכתבי מיום חמישי בערב

לאחר עיון ונשנה בנוסח השאלה שנכתבה ללא ניסוח מוקדם מראש ויתכן ששאלתי לא הובנה כראוי.

לכן החלטתי לנסח את השלה מחדש.

משפחתי מצד אימי הינה משפחה מסורתית - חילונית

(חוץ מאמי כמובן)

ומטבע הדברים אנו מוזמנים לשמחות של המשפחה כגון בר מצווה חתונות וכו' אומנם האוכל כשר

אך מצד שני קיימת בעיה של צניעות ושל ריקודים מעורבים (כמובן שאני לא משתתף בריקודים אלו).

ביום רביעי האחרון התחתנה בת דודתי (במזל טוב),

התלבטתי רבות אם ללכת לחתונה או לא , לאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת לחתונה.

השאלה היא האם צריך לבוא לאירועים מסוג זה או שעלי להפסיק לבוא לאירועים אלו ובכך בעצם לגרום למין "נתק" מבני משפחתי החילוניים שכן ממילא ההזדמנות הכמעט יחידה לפגוש את כולם ביחד היא רק במאורעות מסוג זה.

מה לעשות ???????

תשובה

ב"ה
צוריאל,

אינני מוצא שוני בין התשובה העקרונית שהשבתי לך לבין ההבהרה וההוספה שהוספת:

אני מבין את חוסר הנעימות ואת התחושה שאתה נמצא במקום שלא מתאים ונכון שתהיה. אבל -

1. לא נכון לנתק את הקשר מהמשפחה. בעיקר לאור העובדה שלהעדרותך אין משמעות והיא איננה בחזקת "דבר הנשמע" שישפיע על כלל המשפחה.

2. ראוי ונכון שבזמן הריקודים תצא אל מחוץ לאולם. ואם אי אפשר, שב בצד.

בברכה,

שי