המשך דיבורים בתפילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/12/01 10:03 ח בטבת התשסב

שאלה

תודה על התשובה בנושא דיבורים בתפילה

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2028

אך לצערי העצות שהרב נתן אינן מעשיות במקרה דידן, בשל גילי הצעיר אינני רואה את עצמי נותן שמוס"ים לאנשים בני חמישים. לגבי עיון תפילה הרעיון טוב לעילא ולעילא הבעיה שמן הסתם שיעור כזה יהיה לפני / אחרי התפילה, מה שכמובן יגרוס לאותם האנשים המתפללים בבית הנכסת להשאר ולאותם עסקנים המגיעים במילא אחרי זמן התחלת התפילה ועוזבים לפני סיומה.. כך שזה גם לא ממש יעזור לנו.

אשמח אם הרב יוכל לנסות לעזור לי ולמצוא פתרון לבעיה.

תשובה

ב"ה

שלום לך,

מתפלל יקר.

לאור תיאורך יתכן ועליך לפרוש למנין בו יקשיבו לך, בו תרגיש שאתה מסוג לתרום לעיצובה של התפילה. בו תרגיש שאתה מרוכז בתפילה ולא בשאלה איך להתייחס לאוירה הכללית בביהכ"ס.

יתכן, ואם תבחר להשאר בבית הכנסת שעיקר השפעת ךתצמח ממה שתקפיד להתפלל כהלכה, ולהוות במעשיך בפועל אות ומופת. כך מתאר מרן הרב קוק זצ"ל את השפעתו של הגאון האדר"ת על הכלל: "חכם אחד ישר במידותיו והגון במעשיו יפעול במהלך חייו יותר מאלף דרשות".

אם אתה לא מאמין ביכולתך לתקן, אל תמשיך להתפלל במנין. בית כנסת הוא מקום שבו צריך להרגיש את הכוח שבכינוס הכל לכדי אגודה אחת.

בברכה,

שי