המראה החיצוני שלו

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/01/11 16:17 כ בשבט התשעא

שאלה

שלום אני בחורה בת 22 אני בחורה שמתחזקת בדת ברצוני להקים בית דתי וכשר הכירו לי בחור ויצאנו לדייט ברצוני לציין שהוא בחור נורא אינטיליגנט עם תואר ראשון מסודר כלכלית הוא לא שומר שבת וברצונו להתחזק בדת אבל הבעיה העיקרית שלי שמראה החיצוני שלו איכזב אותי מאוד! הוא נורא התלהב ממני השאלה שלי היא כזאת אני נורא רוצה להתחתן ובגלל הדור הנורא הזה שאנחנו חיים בו האם עליי להתפשר? ולהמשיך לצאת איתו אני מפחדת לפספס את הזיווג שלי

תשובה

לשואלת שלום,
גם אדם שלא מרשים בהופעתו החיצונית יכול להראות יפה אם אוהבים ומעריכים אותו,
התהליך הוא הפוך לא אם הוא יפה אוהבים אלא אם אוהבים הוא נראה טוב, וגם אם במבט ראשון הוא לא מרשים במיוחד, אם אוהבים ומתרגלים הוא יראה הרבה יותר טוב.

וכן להפך, יש אנשים מרשימים ממבט ראשון אבל כשעובדים איתם ורואים שהם אנשים קשים וכד' היופי מפסיק להרשים ואפילו דוחה.

לכן, כיוון שאת מתארת בחור רציני שרוצה להתחזק, וכל הבעיה הוא המראה החיצוני, את לא צריכה לתת לענין הזה משקל רב, את לא צריכה להתפשר, קבלת בחור מעולה!
נכון שרגילים לראות בסרטים ובפרסומות אנשים יפים ואמיצים... וחושבים שכל אדם צריך להראות כך, אבל זה לא נכון, זו אחת הטעיות שהשתרשה אצל אנשים לבחון לפי רושם חיצוני מידי ולא לפי אופיו ואישיותו של האדם.

בברכה,
דני ארגמן