המצעד בתל אביב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/06/09 17:55 יח בסיון התשסט

שאלה

אני חילוני וקורא עכשיו באתר ווינט שהשר אלי ישי מבקש לבטל את מצעד התועבה .

אז למה אנשים מכניסים כל פעם אסון אם יהיה מצעד תועבה חס ושלום לא עלינו ?

תשובה

שלום

התורה לימדה אותנו שיש תלות בין עולם הרוח לבין עולם החומר.
אם ישנה השחתה מוסרית, התוצאה הטבעית שלה היא חורבן כלכלי, פוליטי, וגשמי. לפעמים לא מייד, אך תמיד בטווח ארוך זה כך.

לכן אם ישנה קבוצה המעוניינת להפגין את עובדת היותה עוברת על דבר ד´ בכוונה, ודאי יש לזה השלכות שליליות על המציאות.

אנו איננו יודעים מה חטא כזה או אחר גורם, אנו רק יודעים שחטאים גורמים לחורבן התרבות וחורבן המציאות בישראל.

יש להפריד כמובן בין מי שנברא כך, ואינו מכריז על כך בראש חוצות, אלא מתמודד, שהוא צדיק גדול וודאי יש לחזק אותו ולסייע לו בהתמודדות הקשה שד´ זימן לו.
לבין מי שבחר לנסות להיות שונה ופרוץ, ולהכריז על כך במצעד, שזה דבר אסור, הן מצד מידת הגאווה, הן מצד החטא החמור של משכב זכור.

שד´ יחזיר את עמו אליו בלב שלם