המצב של ימינו

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/04/02 09:30 כב בניסן התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

בקשר למצב שבו ישראל נמצאים רציתי לומר שאני מאד מפחד ועצוב מהמצב במיוחד שיש כאלה שאומרים שזה לפני גוג ומגוג וכו'..

אני ממש מפוחד ואני יודע שצריך לעשות כל מה שביכולתי אבל זה עדיין מפחיד עוד שאומרים שח'ו יכולים למות שני שליש מעם ישראל.

מה לעשות אני קצת מדוכא ומפוחד?

בתודה רבה מ. שהקב"ה ישתבח שמו לעד יזכנו לגאולה שלמה במהרה בימנו אמן.

תשובה

ב"ה

מאור היקר!

אין לי עסק בנסתרות. אין לי ידיעות במה שממעל לי.
כל שידוע לי הוא שעלינו לעשות השתדלות גדולה ולהאמין בהשגחת ה' על עולמו. להאמין שלא יטוש ה' עמו ונחלתו לא יעזוב. רק שמחה גדלה יכולה לקרב אותנו לאבינו שבשמיים והבטחון יקרב אותנו להצלחתנו בארץ.

הפחד הוא יועץ רע!

התרחק ממנו והתרחק ממגידי עתידות!