המלכת ה' למלך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/08/10 23:21 יד באלול התשע

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

מדוע דווקא בתאריך א' בתשרי ממליכים את ה' למלך?וע"י מה ממליכים אותו?

תשובה

בס"ד

לתאריך א' יש מספר משמעויות וכולן נכללות בחג ראש השנה:
1. העולם נברא בזמן זה - על כך אנו אומרים בתפילה "היום הרת עולם". ביום הבריאה נזכרים בבורא - בריבון עולם ומלכו.

2. בתאריך זה עוברים כל היצורים לפניו למשפט - בכך מתבטאת שליטתו הבלעדית בעולם כמלך עולם.

3. תקיעת השופר מזכירה לנו את שופרו של משיח. אנו מיחלים לעתיד בו תתגלה מלכות ד' בכל הארץ "והיה ד' למלך על כל הארץ..."

ממליכים את ד' על ידי תקיעה בשופר.
ממליכים את ד' בתפילת מוסף שם מתפללים ותוקעים בשופר בשלש ברכות מלכויות זכרונות ושופרות.