המיוחד בנשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/06/11 23:53 כז בסיון התשעא

שאלה

מה כל כך מיוחד בנשים שאלוקים מייחד אותן?

לא שאני מזלזלת רק הייתי רוצה לדעת מה כל כך מיוחד בהן שהן חשובות לה' ולכולם?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אבקש תחילה להתיחס לנקודת המוצא של השאלה שלך:
"מה כל כך מיוחד בהן שהן חשובות לה´ ולכולם"
את סבורה שצריך להית מיוחד כדי להיות חשוב אצל ד' וכדי להיות חשוב אצל כולם.
אני חושב שעלינו לצאת מנקודת מוצא שונה!

לא צריך להיות מיוחד כדי להיות חשוב אצל ד'. לא צריך להיות מיוחד כדי להיות חשוב אצל כולם.

כל הבריאה חשובה לד' – בלי שהוא מצפה שמישהו יהי מיוחד.הרי אמא ואבא אוהבים את ילדיהם מפני שהם ילדיהם – הם אוהבים אותם מאוד בין אם הילדים מתנהגים כך או אחרת, מבטאים או לא מבטאים את יחודם. כך גם הבורא – אבינו מלכנו, אוהב את בריותיו בלי כל צורך שיהיו מיוחדים.

גם לא צריך להיות מיוחד כדי להיות חשוב אצל "כולם":
האישה, כמו כל אדם, חשובה לכולם כאשר היא עושה את תפקידה, משתתפת בכלל היצירה והעשיה, בכוחות ובתכונות שלה. גם כאן לא צריך להיות מיוחד ויחודי – צריך רק להיות שותף, להיות חלק שמחשיב ומתחשב בכל הכלל – די בכך כדי שכולם יאהבו אותך וישמחו בך.

עם זאת את צודקת בצפיה שלך למצוא יחוד אצל הנשים, יחוד זה קיים בטבע – ואפשר להכליל אותו במושג "אמהות". טבעי ומתבקש שלנשים יהיו התכונות המתאימות לגידול תינוקות וילדים. בהכללה גסה אפשר לפרט שתי תכונות עקריות:
1. הרגש יותר חזק ומשמעותי אצל נשים, הם יותר מודעות, יותר מקשיבות ויותר מושפעות מהרגש.
2. הקשרים בתוך החברה, אוירת היחד, יותר משמעותית לנשים. הן יותר אכפתיות כלפי הזולת, האוירה הטובה בקבוצה יותר חשובה להן.