המטרה

חדשות כיפה הרב בני לאו 18/04/02 03:45 ו באייר התשסב

שאלה

מה המטרה שלנו, העולם הזה או העולם הבא?

אם העולם הזה, אז נשאלת השאלה למה אנו שואפים כ"כ ומנסים ומדברים על העולם הבא.

ואם העולם הבא, אז נשאלת השאלה למה יש תחיית המתים שזה הרי חזרה לעולם הזה ???

תשובה

לאוריאל
שאלה גדולה.
אני סבור שלאחר שנברא האדם הוא צריך לרכז את כל כוחותיו לגלות את צלם האלקים שבו, בעולם הזה. חשבונות של עולם הבא לא מועילים כי אי אפשר לדעת אותם בודאות. "אין ספק מוציא מידי ודאי". בודאי יש עולם הבא, אך מהם הקריטריונים שפועלים בו, מי יודע מתן שכרן של מצוות? לעומת זה, העולם הזה זבו אנו פועלים גלוי וידוע. אנו רואים כמה הרבה יש לפעול: גמילות חסדים, קריאה בשם ה', הוספת אהבה ותורה. לא נכון בעיני להרבות דיבור על עולם הבא. יותר טוב להעמיק בחובתנו כאן, בחיי העולם הזה.
בברכה
בני לאו