המוות - טוב או רע?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/09/03 07:02 כט באלול התשסג

שאלה

ברוך ה'

האם המוות הוא עונש?

דבר רע או דבר טוב?

האם זהו חטא לרצות למות?

כי הרי אם ה' מחליט שטוב בשבילי לחיות אז איך אני יכולה לרצות משהו אחר?

האם לרצות למות זה תאוה או רצון?

תשובה

בס"ד

לרצות למות - זה לא נכון.
אלוקים ברא אותנו בעולם הזה וברא אותנו עם רצון לחיות - מי שלא רוצה לחיות - הוא לא כמות שהוא נברא - הוא לא בריא!!!

ומי שלא בריא - צריך לרפא את עצמו. וה"ריפוי" הוא בכך שהוא ידע כמה ערכו הוא גדול באמת שהקב"ה ירד מרום שיבתו לברוא אותו בעולם הזה - יצור כל כך חכם ומורכב. השליט אותו על כל היצורים בתבל. ונתן בו חכמה אלוקים.

מלבד כל זאת זכור שהוא יצר את האדם - אותך - בצלמו כדמותו. וקרא את שמו עליו - עליך.

לפני חטא אדם הראשון, היה האדם יכול להיות דבק בקב"ה בשלמות גם כשהוא בעולם הזה, במסגרת החומר.
אולם בעקבות החטא, כדי לדבוק בקב"ה עליו להתנתק בשלב מסויים ממסגרות החומר. זוהי המשמעות העמוקה של עונש המוות שבעקבות חטא אדם הראשון.

לכן ניתן לומר ש[תהליך המוות עצמו נובע מהחטא, אבל המעבר לעולם הבא הוא דבר טוב בעיקרו], כי בעולם הבא אנחנו דבקים בקב"ה בלי מחיצות החומר.

[אבל – כל זה לא אומר שנרצה למות חלילה!]

כמו שכתבת, אם ה' ברא אותנו בעולם הזה – זה אומר שלפני שנגיע לעולם הבא, יש לנו משימות חשובות למלא בעולם הזה, אנחנו צריכים למצות את דרכי הדבקות בעולם הזה שאינן קיימות בעולם הבא.

אם לא היינו נולדים בעולם הזה, היינו מפספסים הרבה דברים שאין בעולם הבא אלא רק בעולם הזה -
המצוות
והיכולת לעבוד את ה' בבחירה חופשית,
להתגבר על קשיים, ויש עוד דברים עמוקים שמבוארים בספרי הפנימיות. "יפה שעה אחת של מצוות ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא, ויפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא מכל חיי העולם הזה".

על כך ראי קישורים:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=16890
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=32982

לא כל כך הבנתי את שאלתך האם רצון למות הוא תאווה או רצון – רצון כזה פשוט מעיד על חוסר הבנה של תפקידנו בעולם.