הלכת מורדת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/06/12 13:57 יד בסיון התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לדעת מהי ההלכה לגבי אישה מורדת והאם יש לה מקום בדין האזרחי?

ואם כן יש לה מקום, האם זה תקף גם לגבי אישה שנישאה בנישואים אזרחיים?

בתודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא מורכב והיו בו שינויים במהלך התקופות.

כל מה שקשור לדין אזרחי בנישואים אזרחיים אינו ענין הלכתי. קשה לי לראות מצב שמי שלא התחתן על פי דת משה וישראל יבקש סעד הלכתי לנישואיו כשעל פי ההלכה אינם נישואים...

לכל שאר צדדי המושג 'מורד' ו-'מורדת' מצאתי הצגת דברים טובה באתר 'דעת', להלן הקישור

http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=891