הלכות שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/07/14 22:00 ד בתמוז התשעד

שאלה

ב"ה

שלום רב!

1. בשבת מותר להכין מיץ פטל מתרכיז או שמא זו מלאכת דש?

2. להוריד איפור מהפנים זה גם נחשב כמלאכת צובע.

פעם שאלתי רב והוא ענה לי שאם יש לי עפרון בעין אני יכולה להוריד עם קיסם אזניים יבש.

אז קיסם אזניים יבש לא נחשב כמלאכת צובע?

3. גוש סבון בשירותים- האם יש לחשוש לדש ולצובע ולהזיזו כל פעם? אם שוכחים?

4. מקרר- הבעיה עם התרמוסטט היא גרמא רחוקה או קרובה?

5. מותר בשבת לפתוח ברז כשהוא מכוון על המים הקרים אם בטעות הדוד דלוק? ואם לא?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. מותר להכין מיץ מתרכיז בשבת. רצוי להוסיף את המים לתרכיז.
2. הדרך להסיר איפור - על ידי רחיצת הפנים במים.
3. יש מקלים בענין ואפשר לסמוך עליהם בעקר אם מתארחים אצל מישהו. בבית שלכם אפשר להשתמש בתכשיר ללא צבע או להוריד את המתקן לקראת שבת. אם שכחתם אפשר לסלק את המתקן בשינוי.
4. יש מי שמקל להשתמש במקרר בשבת בכל מצב.
יש מי שאומר שאפשר לפתוח את המקרר רק כאשר המנוע עובד.
יש מקררים שיש בהם כפתור מיוחד לשבת.
5. פתיחת ברז מים קרים מותרת תמיד מפני שאין לו שום חיבור לדוד החשמלי. האיסור הוא רק לגבי ברז המים החמים.