הלכות שבת במחנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/13 23:28 כ באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעזרת ה' אצא בשבת שתהיה למחנה של הסניף...

אודה לך מאוד אם תוכל לסכם לי הלכות שבת למחנה..

תודה רבה רבה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שבת במחנה זו סוגיה רחבה' יש לתת את הדעת לדברים רבים (שבשגרת הבית מתנהלים בלי תשומת לב מיוחדת):
הכנת עירוב חצרות.
הכנת האוכל ושמירתו לשבת (בחימום ובקירור).
הגשת האוכל לשולחנות.
הדלקת נרות שבת.
שפיכת מים שלא לכיור.
שימוש באילן בשבת.

התמודדות עם תקלות: נקרע עירוב, נפל אוהל, כבתה אש, נותק חשמל...

לדעתי לא ניתן לצאת למחנה בשבת בלי רב או תלמיד ותיק שיודע את ההלכות ומביא אתו ספרים כדי שיוכל לברר דברים בשעת הצורך.

אני מברך אותך על הרצון שלך לרענן את הידע שלך ולקבל הדרכה - לשם כך אפנה אותך לספר קצר ותמציתי שעוסק בנושאים הללו: "דיני צבא ומלחמה" של הרב מן ההר זצ"ל עם הרבנים יששכר גואלמן ויהודה איזנברג יבדו לחיים ארוכים.(נכון שאתה לא בצבא אבל רוב עניני המחנה לא שונים בין צבא ובין מחנה קיץ)
http://www.daat.ac.il/daat/toshba/tsava/frame.htm