הלכות שבעה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 15/01/12 19:04 כ בטבת התשעב

שאלה

נגיד וקורה מקרה שבו אלמונית נפטרת ביום מין הימים ואחותה יושבת שבעה..נגיד מראשון ועד שבת...

ברביעי יש אזכרה לבעלה של האחות היושבת שבעה.

האם מותר לה לצאת מביתה (הרי זה אסור מהלכות שבעה) ולעלות לקבר בעלה? נשמח אם תענו במהרה..

תשובה

שלום.
מותר לה לעלות לקברו אך לא בקבוצה.
ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר דברי סופרים (לרב נחום יברוב מב, כח) "אם יש לאבל יארצייט ורוצה לעלות לבית הקברות כמנהג העולם הנה אם יוצא לשם ביחידי נראה דמותר אף בג´ ימים ראשונים מאחר והעולם נזהרים בזה חשבינן ליה צורך גדול שהתירו לצאת בשבילו. אך אם יוצא בחבורת אנשים שהולכים לשם בעשרה להתפלל ולומר קדיש בג´ ימים ראשונים ודאי אסור כמו שאסור לצאת לבית האבל ולבית הקברות דודאי אין זה מצוה שבגופו שהתירו אף בג´ ימים ראשונים אלא זו מצוה של גמילות חסד לצורך המת ועוד נראה דאף אחר ג´ אסור לצאת דדוקא לדברי אבלות התירו אחר ג´ ויארצייט לא תשיב דברי אבלות".
בברכה אייל משה